link
Rechtsbijstand Service
8 Juli 2015
Letselschadebureau Europrotector en het gespecialiseerde schaderegelingsbureau Schadehulp hebben samen een nieuw bedrijf opgezet onder de naam ‘Rechtsbijstandservice’(RBS).
Rechtsbijstand Service
.  “Wij zijn er mede vanwege signalen bij onze opdrachtgevers van overtuigd dat er een sterke behoefte is aan een onafhankelijke, professionele businesspartner, die tegen een redelijke prijs voor hen materiële en letselschades snel en kwalitatief kan verhalen op de veroorzakende partij. Niet is de laatste plaats omdat deze bedrijven hiervoor lang niet altijd voldoende (gekwalificeerde) mankracht beschikbaar hebben ”, zeggen mr. Marcel Meijering, commercieel manager bij Europrotector, en Frank Fukking, directeur van Schadehulp.
Beide bedrijven zijn sterk complementair aan elkaar. Europrotector, het 45 medewerkers tellende bedrijfsonderdeel binnen de Van Ameyde Groep dat zich toelegt op de letselschadebehandeling voor de schadelijdende partij, is van oudsher gespecialiseerd in de afwikkeling van (de vaak zeer) complexe letselschades.  Schadehulp, dat de schadebehandeling verzorgt voor een 180-tal assurantiekantoren, volmachtbedrijven, verzekeraars en autoschadeherstelbedrijven, is sterk in een snelle, adequate afwikkeling van grotere en kleinere materiële schades tegen een concurrerende prijs.
“Door de samenwerking binnen ‘Rechtsbijstandservice’ kunnen wij ieder voor zich onze bestaande opdrachtgevers op een breder terrein van dienst zijn.”,  benadrukken Meijering en Fukking.  Laatstgenoemde daarover: “Wij kunnen hierdoor als Schadehulp voor onze opdrachtgevers en hun klanten een beroep doen op de specifieke, diepgaande en hoogwaardige expertise, know how  en ervaring van de specialisten van Europrotector op het gebied van personenschaderegeling en zo waar mogelijk nog beter regres toepassen bij de vaak complexe letselschades.” Meijering vult aan: “Op onze beurt kunnen wij als Europrotector  voor onze opdrachtgevers ons voordeel doen met de snelle en slagvaardige manier waarop Schadehulp, onder middel met behulp van een nieuw geavanceerd en transparant automatiseringssysteem, in staat is materiële schades snel en goed te verhalen op de schadeveroorzaker(s).”
Mede door dit automatiseringssysteem claimt ‘Rechtsbijstandservice’ dat een expertise voor materiële schade veelal binnen één werkdag kan worden uitgevoerd en dat in 85% is de materiële schade binnen 20 werkdagen kan worden uitbetaald.  Verder kunnen verzekeraars en volmachtkantoren schades door middel van een elektronische systeemkoppeling melden in QIS-RBS, waarna de regresperiode direct na de melding kan plaatsvinden. Bovendien kunnen  betrokken de gehele afwikkeling van schadedossiers 24/7 volgen op een beveiligde website. ‘Rechtsbijstandservice’ werkt volgens het Keurmerk Letselschade en voor letselschades louter met personenschadespecialisten die zijn ingeschreven als letselschadedeskundige in het NIVRE-Register.
 Europrotector en Schadehulp zien in hun verkeersverhaalservice een eerste stap in een verdergaande samenwerking op een breed terrein. “We willen ‘Rechtsbijstandservice’ voor (rechtsbijstand)verzekeraars, volmachtbedrijven, assurantiekantoren en makelaars laten uitgroeien tot een full service-kantoor. We starten met het verkeersverhaal en zullen daar op termijn het verhalen van schades in andere branches aan toe gaan voegen”, aldus Meijering en Fukking.
 
Terug naar boven