link
Mark van Dijk interview
13 Oktober 2015
Onlangs werd in de vakpers gesproken over een megafusie.  Gedoeld werd op de overname van Korevaar Van Dijk door Van Ameyde.  Er gaat gefuseerd worden met Europrotector. Het fusieproces loopt op dit moment . Er moet  nog veel besloten worden. Wel staat vast dat Mark van Dijk algemeen directeur wordt van het nieuw te vormen bedrijf.  Alle aanleiding dus om met hem in  gesprek te gaan.
 
Mark van Dijk interview
Mark van Dijk is 55, getrouwd en heeft twee uitwonende kinderen. Mark woont eigenlijk zijn hele leven in Rotterdam. Hij werkte voor verschillende verzekeraars en expertisebureaus voordat hij vijftien jaar gelden medeoprichter werd van Korevaar van Dijk. Mark is een fanatiek sporter en houdt van goed vormgegeven auto’s.

Waarom heb je je bedrijf verkocht?
Daar waren eigenlijk twee redenen  voor. Door de overname is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd.  Dat is een zware verplichting van mij naar mijn medewerkers. Aan de andere kant levert de nieuwe combinatie een uniek bedrijf op in Nederland.  Het nieuwe bedrijf zal in de letselschade markt veel gewicht in de schaal leggen. Dat komt mij goed uit want ik kan zo succesvoller de volgende stappen zetten die ik voor ogen heb voor zowel de onderneming als  de branche.
Dat je vooruit wilt met het bedrijf snap ik. Maar hoezo de branche?
Ik ben destijds KvD begonnen omdat ik vond dat letselschadeslachtoffers het niet makkelijk hadden.  De kwaliteit van dienstverlening was gewoon niet goed genoeg. Dat deden we van meet af aan beter bij KvD.  Ik heb het Keurmerk Letselschade destijds met anderen opgericht om slachtoffers een duidelijke keuze te kunnen laten maken tussen koren en kaf. Ik heb momenteel geen bemoeienis meer met het Keurmerk maar zie met genoegen dat de kwaliteitseisen steeds hoger worden waardoor de dienstverlening steeds beter, volwassener wordt. Ik heb meer ideeën over hoe het in de toekomst beter moet gaan met letsel schaderegeling. Als ik mijn  ideeën straks ontvouw als marktleider leg ik meer gewicht in de schaal.
Kun je iets meer zeggen over je drive dienaangaande?
Het slachtoffer wil snel duidelijkheid en rechtvaardigheid. De processen binnen onze wereld van letselschade dateren uit de jaren 90. Er valt dus in de branche veel te verbeteren. De rol van marktleider past hierbij.
Hoe ga je de fusie vormgeven?
Het mooie van deze  fusie is dat beide ondernemingen goed presteren. Tijdsdruk vanuit de financiële hoek is er dus niet. Wij nemen de tijd om weloverwogen beslissingen te nemen. Dat heeft als nadeel dat de medewerkers wat  langer in onzekerheid verkeren maar als voordeel dat de toekomst volledig is ingericht op een mix van zaken die nu al goed lopen.  Ik probeer dat te ondervangen door veel te communiceren.  Wat men al weet is dat beide vestigingslocaties (Rijswijk en Capelle aan den IJssel) blijven bestaan. Wat ook rust geeft is het besluit dat er geen arbeidsplaatsen op de tocht staan. Omdat Kvd en EP in heel andere marktsegmenten opereren en dus nauwelijks concurrenten te noemen zijn is het vertrekpunt wat dat betreft dus ook min of meer eenvoudig.
In 2016 staat er een prachtig nieuw bedrijf. We hebben  de contouren nu al aardig in beeld!
 
Terug naar boven