link
Independer
30 November 2015
Europrotector verhaalt de letselschade voor de klanten van Independer. Deze samenwerking is de bron van een diepere relatie waarin de haarvaten van beide bedrijven een leidende rol spelen.
 
Independer
 
We worden verwacht in Hilversum. We worden ontvangen in het prachtige pand van Independer. Het werd in 1931 door architect Dudok ontworpen als lagere school. Het is nu een Rijksmonument en wordt als zodanig voorzichtig behandeld door de medewerkers van Independer.
Independer bestaat inmiddels al weer 15 jaar en is uitgegroeid tot een groot intermediair met maar liefst 302 medewerkers.  We kennen Independer vooral van de radio en televisiecommercials. Hierin wordt men opgeroepen om via de Independer website verzekeringen te vergelijken op kwaliteit en prijs. Moeder Achmea hecht eraan dat er een onafhankelijke vergelijker blijft bestaan in Nederland.  Het “Achmea ontzorgt”  adagium zit in het bloed van dochter Independer.  Voor het overige is Independer volledig onafhankelijk.
We spreken met Barbara de Koning Gans, commercieel directeur en Cindy  Velthuizen, projectleider van grote verandertrajecten. Barbara vertelt dat Independer een open, innovatief en transparant bedrijf is dat alle verzekerings- en enige bancaire diensten in haar pakket heeft.  Men heeft als kernwaarden expertise, gemak en super service.
Cindy merkt op dat zij beseft dat veel bedrijven deze zelfde kernwaarden in het mission statement hebben. Het verschil is dat ze bij Independer echt leven van hoog tot laag. ‘Wij zijn  tot in onze haarvaten klantgericht. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor de klant en ook naar de beste manier om deze oplossing te communiceren. Zaken moeten niet alleen technisch kloppen maar ook te begrijpen zijn voor de klant: men moet aan elk contact met Independer een goed gevoel overhouden ‘
‘Bij elke medewerker moet de wil er zijn om het beter te doen. Bij Independer wordt iedereen constant uitgedaagd om vraagtekens te zetten bij de huidige producten en processen. Het kan altijd beter, als we er maar naar zoeken’, aldus Barbara.
In dat licht is de samenwerking  met Europrotector goed te begrijpen.  Wat Independer  bijzonder aanspreekt is de focus die Europrotector heeft op de mens achter de schade  in de letselschaderegeling en ook de wil om de dienstverlening  steeds te verbeteren.  ‘Omdat we dezelfde vertrekpunten hebben kunnen we snel schakelen. Een mooi voorbeeld is de letselschadetest die wij als extra service op onze website hebben geplaatst. Het bedenken en uitvoeren van dit gezamenlijke project nam niet meer dan twee maanden in beslag.  Voor een IT gerelateerd project is dat buitengewoon snel,’ zegt Cindy.
Barbara vult aan: ‘We spraken met Europrotector over extra serviceverlening in het kader van onze Zorgcampagne en waren er snel uit. Ook hier weer: als je wilt, kan er veel als je tenminste de juiste mensen bij elkaar brengt. Als je dan ook nog in staat bent om de juiste partners te vinden, bereik je je doelen met veel plezier ’.
Het Dudok gebouw werd, voordat Independer het betrok, als conservatorium gebruikt.  De sfeer van harmonische cross over composities  hangt er nog steeds. Ook dat helpt. 
 
 
Terug naar boven